ImageShow ImageShow

Bekende personages uit le Val d'Ajol

Jean-Joseph Claude Descharrières (1744-1831), religieus afkomstig uit het gehucht Charières. Hij heeft talloze documenten over de geschiedenis van le Val d'Ajol achtergelaten.

Aimé Duval (le Père Duval), jezuiet en zanger - componist van religieuze liederen, is in le Val d'Ajol geboren.

Dominique Arnould, in 1993 wereldkampioen veldrijden (Corva, Italië), in 1992 etappewinnaar in de Tour de France (San Sebastian, Spanje). Hoewel geboren in Luxeuil - les - Bains, is hij inwoner van le Val d'Ajol.

Jean - Josef Fleurot, rebouteux. De familie Fleurot was vanaf de XVIIde eeuw tot het midden van de XXste eeuw befaamd om hun activiteit als rebouteur, iemand die (gebroken) ledematen (weer in 't lid) zet.

Richard Rognet, dichter geboren in le Val d'Ajol. In 2002 ontving hij de Grote Prijs voor de Poëzie van de Société des gens de lettres voor zijn gehele oeuvre. Hij woont in Dommartin-les-Remiremont.

Elisa Sigrist: kampioene van Frankrijk, paardrijden.

Linda Sigrist: kampioene van Frankrijk, paardrijden.

Napoléon III, tijdens zijn verblijf in Plombières-les-Bains kwam hij naar het épinette-spel luisteren in la Feuillé (thans Feuillé-Dorothée genaamd naar de voornaam van degene die voor de keizer dat lokale instrument bespeelde). We treffen ook nog herinneringen aan "Badinguet" (satirische bijnaam voor de keizer) aan bij het Chalet de l'Empereur in het gehucht le Breuil, vlak bij de oude Priorij van Hérival.

Jean Dufy, schilder, heeft na de Eerste Wereldoorlog in le Val d'Ajol gewoond.

Albert Heymann, eerste klas apotheker aan het begin van de 20ste eeuw. Hij heeft een zeer uitgebreide en mooie serie ansichtkaarten over le Val d'Ajol en aangrenzende gemeentes uitgegeven (Plombières-les-Bains, Fougerolles en zelfs tot Saint-Dié). Hij verkocht fototoestellen en andere benodigdheden voor de fotografie. Zijn apotheek bestaat nog steeds en bevindt zich op de hoek van de rue de la Côte d'Agnal (de vroegere Rue Job) en de Avenue de la Gare. Hij heet nu Pharmacie Peignier.

Léo Durupt, fotograaf, verzetsstrijder, is op 30 mei 1900 in le Val d'Ajol geboren.

Véronique Mathieu, Europees afgevaardigde woont in le Val d'Ajol.